Thursday, July 28, 2016

Hello, young woman

Alhamdulillah.. Finally my sister dah selamat melahirkan her second child (daughter). Semuanya berjalan lancar dan selamat. Mula mula ada jugak perasaan worry sebab lama sangat dia stay dalam dewan bersalin. She still don't feel any pain. Sejenis tahan sakit. Lepas tu baby pulak buat hal taknak keluar sampai jantung jadi lemah and doctor decided to do caeser. Kami yang tunggu dah mula cemas especially my mom lah. Paling nampak takutnya tu sebab nanti nak berpantang susah. 

Andddd masuk je OT terus baby nak keluar and doctor tak sempat nak bius. So dia berjaya untuk tidak dibedah. Oh thanks God. Kami rasa lega lepas nurses told my brother in law kata bersalin secara normal. 

Masuk pulak fasa menunggu keluar dari dewan bersalin. Kami tunggu lama sampai naik bosan. Tapi sempat jugak lah tengok wajah wajah bakal bapa yang cemas tak mampu senyum lebar dahi berkerut tak lalu makan. Mungkin itulah tanggungjawab. One new thing I saw in this world. Responsible as a parent. 

Another good thing is aku dapat experience iqamat kan baby. Wahhh. Never thought in my live to iqamat before getting marry. See. Experience tu benda yg tak boleh beli tau and tak semua org dpt rasa even yg dah berkahwin. Dulu masa nikah I am the one yang jadi wali and akadkan diaorang and now dapat iqamatkan anak diaorang. My brother in law got cough and flu sebab tu I yg iqamatkan. 

Lastly, welcome to the family baby girl. Grow and be a good muslimah. 


Monday, July 11, 2016

CAFE: Akar Lima, Kulim

Hai semuaaaa... Ya Allah dah beraya baru aku nak ingat nak buka blog. Selamat Hari Raya. Maaf zahir batin. Amacam banyak dapat duit qhayo? 

Okey meh sini nak cerita throwback iftar #trioletiups hari tu. Kemain tau nak beriftar bagai pun nak cerita kat sini kan? Bukan apa cuma nak kongsi this one cafe kat Kulim yang hampa boleh pi. 

AKAR LIMA, KULIM

Alamat penuh aku terlupa. Tapi nak cari dia tak susah waze kan ado? Tapi landmark dia Pos Office Kulim dan S.K Kulim. 


Kemain akak tu tukar trademark kami ke #riuhmeletiups kang aku bom kedai kau kak baru kau mendapat. Riuh meletiups nooo. Makanan kat sini best sebab setiap dish mesti ada ulam raja. Hantu ulam mesti suka. Macam aku. But for that iftar dengan peminat kami hari tu *walaupun peminat lari* aku pilih nak makan Roasted Chicken yang harga RM20. Sedap gila okey. 



Siap dengan mashed potato dan salad ulam raja. Ni dish bulan puasa la tapi kawan aku cakap ni signature dish so normal day pun ada la maksudnya. Kawan aku si Muhaimin pilih nak makan Carbonara Chicken Pasta. Harga RM16. Sedap jugak!


Aku rasa itu wajib. And we choose to have Blackcurrent Mint for drink. Harga RM6. Sedap sampai kawan aku balik buat kat rumah pulak. Hahahaha. 

Interior dia pun lawa dan hipster plus antik. Btw kat sini jugak ada homestay. Lawa kalau mai duk sini. Kawasan kampung yang aman. 





Akak owner cafe tu macam tau tau je kami anti social sebab tu dia reserved pakai nama baru. Sebelum makan harus lah slow sbb puasa kan. Haaaa. Lepas makan mengilai macam punti. Hahahaha. 


Bye!

Thursday, April 21, 2016

FOOD: The Sumbs Cafè, Seksyen 13, Shah Alam

Hai semoarang. Rindu aku dak? Hampa ni memang konfem tak pernah rindu aku. 

K. 

Rindu ka tak rindu ka ni aku nak share hari tu aku ada kerja sikit kat Putrajaya so dah alang2 ada area sana aku pun stay la dekat rumah kakak aku kat Shah Alam. Kebetulan dah ada sana dia offer nak belanja makan. Aku bab makan ni on jaa. Takyah main tarik tolak. Orang offer grab terus. Makan free sapa tak mau kan?

Dia memang dh lama nak belanja makan kat The Sumbs Cafe kebetulan dah on the way nak ke Aeon Mall Shah Alam kami pun makan la situ lepas cuci mata dalam Aeon Mall yg penuh manusia tu. Free park so ramai la orang. Dan kebetulan kami pi tu lepas maghrib jadi orang pun tak ramai. 

Untuk minuman biasa ja sama macam tempat lain tp makanan dia best hoi. Kena wajib pasti cuba. 


Mak aku suka spicy food jadi dia order Pasta ala The Sumb ataupun senang cerita pasta daging dendeng. Sedap dan pedas. Murah saja okey RM9.90 ja. 


Kakak aku punya fav Pasta Carbonara. Sedap dan tak muak. May nephew and niece pulun sampai licin. Lapaq sangat mungkin. Harga sama jugak RM9.90 sajo. 


Abang ipaq aku try chicken apa ntah lupa pulak aku nama dia. Tp macam chicken chop la. Sedap juga aku rasa. Actually semua makanan orang aku try. Harga RM15.00. Sedap dan berbaloi. 


Ni adik aku punya dish Grilled Chicken Burger RM14.00 sedap hokey. Union ring masuk perut aku awai dari tuan dia rasmi. 

Dannnnn.... 

Aku pening mungkin sebab aku makan Dendeng Beef Sandwich dan harga dia RM9.90 jugak kalau tak silap. Sedap jugak. Ni sambil taip pun aku telioq. Dah! Padahal waktu makan tu time maghrib. 


Ni haaa sandwich aku. Licin. BTW sistem serve dia bukan dalam pinggan cliche tu tau. Tp dalam kotak so gamak kau tak habis ke kedekut ke nak feeling makan sikit je pastu sambung makan kat rumah ke boleh bungkus sorok dalam baju. Kekekeke. 

Try laa okey! Cari dalam waze! 

Thank you!