Monday, November 14, 2016

Graduation Moment

Hai semua. 

Lamanya tak update blog. Bukan kata update, nak baca blog pun tak sempat. Busy sangat lately. Dengan hostel trip, balik kampung andddd my convocation. Tahniah untuk diri sendiri. Tapi belum puas nak kena sambung lagi kot. InsyaAllah. Nah aku belanja a few pictures of my 'hari jubah'



Oh myyyyyy I am getting bambam. Diet kelaut. Me wanna cry a river. Hahaha. Layan my pre convo shot around KLIA. 




Orang kata TESL susah. Eh sapa calap susah senang gila kacang pui. Aku study main main je dpt grad. Ok tipu. Pernah jugak menangis kecewa sbb pointer semester rendah. Kbai. 

Wednesday, September 7, 2016

Hiking at Penang National Park, Penang

Dah lama dah hiking baru terasa nak update blog pasal benda alah ni. Orang dah tak layan cerita lapuk. Tapi apa ada hal aku nak cerita jugak. Sebenarnya aku baru start 'busy' (busy la sangat) sebab baru start bekerja jadi rasa malas nak update blog.

Sebelum aku start bekerja hari tu. Aku dengan kawan-kawan aku yg dua orang lagi tu plan untuk hiking sebab dah lama aku menternak lemak lemak tepu dalam badan. So we decided to do hiking dekat Penang. Disebabkan Shud pernah ke Penang National Park jadi kami pun ke situ lah supaya nanti senang kalau terjadi apa-apa. Kami bertolak dalam pukul 5 pagi dari Kulim. Sempat jugak beli breakfast dekat drive thru McD supaya perut terisi. Takda la nak pengsan waktu memanjat bukit. 


Actually tak jauh mana pun tempat hiking tu dalam entah aku lupa berapa kilometer tapi sejam je kami panjat. Tapi belum tercapai target. 

Untuk yang macam aku ala ala comel gitu baik bawak air banyak sebab akan cepat dahaga. We were all sweated that day. Nah layan gambar dulu. Aku habis idea nak tulis. 



Kami pikih untuk ke Monkey Beach instead of Pantai Kerachut sebab jalan dia berbeza. Shud pun pernah ke Monkey Beach jadi lebih mudah kan? Waktu kami pi tu ada kawasan yang diperbaharui sebab ada pokok tumbang and ianya lebih mencabar. Seronok sebab kawasan yg curam panjat guna tali. Aku gayat. 



Sempat jugak aku buat video. Boleh check link youtube ni



Nak cakap tu kasut aku baru beli semata mata untuk hiking! Kasut cabok je. K bye!

Thursday, July 28, 2016

Hello, young woman

Alhamdulillah.. Finally my sister dah selamat melahirkan her second child (daughter). Semuanya berjalan lancar dan selamat. Mula mula ada jugak perasaan worry sebab lama sangat dia stay dalam dewan bersalin. She still don't feel any pain. Sejenis tahan sakit. Lepas tu baby pulak buat hal taknak keluar sampai jantung jadi lemah and doctor decided to do caeser. Kami yang tunggu dah mula cemas especially my mom lah. Paling nampak takutnya tu sebab nanti nak berpantang susah. 

Andddd masuk je OT terus baby nak keluar and doctor tak sempat nak bius. So dia berjaya untuk tidak dibedah. Oh thanks God. Kami rasa lega lepas nurses told my brother in law kata bersalin secara normal. 

Masuk pulak fasa menunggu keluar dari dewan bersalin. Kami tunggu lama sampai naik bosan. Tapi sempat jugak lah tengok wajah wajah bakal bapa yang cemas tak mampu senyum lebar dahi berkerut tak lalu makan. Mungkin itulah tanggungjawab. One new thing I saw in this world. Responsible as a parent. 

Another good thing is aku dapat experience iqamat kan baby. Wahhh. Never thought in my live to iqamat before getting marry. See. Experience tu benda yg tak boleh beli tau and tak semua org dpt rasa even yg dah berkahwin. Dulu masa nikah I am the one yang jadi wali and akadkan diaorang and now dapat iqamatkan anak diaorang. My brother in law got cough and flu sebab tu I yg iqamatkan. 

Lastly, welcome to the family baby girl. Grow and be a good muslimah.