Wednesday, November 16, 2011

bila habis exam

hello bloggers..

malas nak cerita panjang sebab my previous post MessySerabut dah cakap yang mana MessySerabut dah habis final foundation exam kan so hari ni apa lagi disaat orang lain yang belum habis exam tu asyik dan khusyuk study dan jawab exam, MessySerabut keluar dengan kawan2 pergi membedal dua tiga helai baju dekat Padang Besar. best woohh dan terima kasih untuk one of my friend yang bagi pinjam kereta. :) [alasan paling kukuh sebab x nak ganggu org lain study]




gambar-gambar diatas ni diambil masa dalam perjalanan ke sana. pemandangan waktu pagi. kami keluar dalam pukul 9 pagi so memang jalan lengang ja la. lagipun sekarang ni kan musim exam dan hari ni hari bekerja so x lah sibuk sangat jalan tu. yang makcik2 kaki rombongan pun x ramai. so bas x dek. hehe.

selepas ja sampai di Padang Besar macam biasa tempat yang first kena tuju ialah BANK kalau x habuk je la yang MessySerabut boleh bedal. haha. sampaikan ada yang tanya kami ni sesat ka?? haha. muka macam foreigner la plak ye. [senyum kambing] dan lepas cucuk bagai tibalah masa nak membedal segala macam yang ada kat situ tapi... malangnya kedai belum bukak lagi la. dan macam biasa jugak MessySerabut ni kaki kuat makan so perut dah mula bunyi. cari punya cari kedai jual roti tisu x da dan terjumpa ladang burung unta so singgah dulu. haha. x dak orang jaga wohh. [muka hairan]

[muka takut burung unta telan] haha

[hey tayang ... ke? LOL]

[muka brutal tapi takut burung unta] muahaha

[sendatkan dalam satu pic]
lepas dua tiga minit berlalu kat situ perut x boleh jadi kena jugak carik makanan kalau x pengsan!! haha. segala macam lagu dah berkumandang dalam perut sebab kelaparan. haha. 



terpaksa la jugak berhenti tepi jalan buat muka x malu beli nasi lemak. kawan aku bedal sorang sebungkus ja sekali aku hangkut dua bungkus. MessySerabut memang x cukup makan. huahuahua. makan tu lebih kurang orang yang bela jin. tapi okey la sekurang-kurangnya boleh tahan sampai petang kan. ahh ya ka??? lepas ja makan terus mula beroperasi membedal segala kemahuan mengikut kemampuan seadanya. haha.

[first kedai 'kedai jersey']

[reka bentuk bazaar] x semua kedai bukak lagi.

[kawan aku yang gila jersey] aku pon sama la.


[action ja x beli pon]

[Thai na karp] apa ni??? *motif?
 part yang paling best bila keluar geng laki semua ni sebab boleh usha awexs cun yang ada situ. okey dalam perjalanan kami kacau budak sekolah [hon hon bagai lambai2 sikit], awex motor [fatty] *jahat*, then bila sampai ja kat tempat ni jalan punya jalan kawan MessySerabut syiokk ja dok usha awex ni. cun bapak. jual key chain and baju T. hapa lagi snap la. sesia bawa kemra mahai. haha. hasilnya. dia x perasan kawan aku x perasan at last aku jugak dapat gambo dia. haha.

[yg pegang marker tu bkn yg kecik tu]

[ala2 misi menyelamat Somalia]


 hasil bedalan ialah dua helai baju dan jugak key chain untuk geng sekolah MessySerabut. habis semua RM45.00 sahaja. masa balik bedal laksa plak. [makan lagi maunya x gemok]. so macam tu sehari selepas exam dan cara nak celebrate akhir tahun foundation. [eleh bajet macam habis degree] muahahaha. so sesapa yang dok exam lagi teruskan dan yang habis dan bakal habis jangan enjoy sangat sebab result belom tau lagi macam mana dan selamat bercuti!!! Bye.

p/s: tak sabar nak bercuti dan nak cari kerja part time sebab nak angkat zoom lens plak lepas ni. doakan ekk. :D

4 comments:

Bose said...

enjoyed every bit
Customer Service Executive CV

MESSYSERABUT said...

bose,
hehe.. yes meyh..

Amierah Nabillah said...

wah best! tak pernah pergi lagi perlis kot!

MESSYSERABUT said...

ye ke. x dak apa yg menarik pon kat sini. nnt bila balik malaysia kalau free dtg ahh sini jln2. hehe. :P