Thursday, March 22, 2012

talking about #artissangat

hello..

apa ehh yang dibuat waktu kecik-kecik dulu yg pelik?
macam-macam aku buat. nakal jugak la sikit-sikit. time kecik aku suka nangis sampai terkencing dalam seluar kalau aku nak sesuatu and that sound annoying right? but yeah that what i've done. bagus jugak sebab my parents akan turut apa kemahuan aku. biasa la anak kecil kan. haha. kalau nak mainan nangis guling-guling then dapat la apa yang dia nak. hampeh betol kalau ada anak macam gini dah la guling depan orang ramai. lagi satu kalau time beli barang kat kedai runcit ka, shopping mall ka, kedai baju ka mana-mana ja la aku suka berangan [memang tabiat dari kecik] then bila berangan time tu tak realise pegang tangan makcik mana ntah dalam otak dok pikiaq tu mak aku. dah la aku comel sangat kang kena colek habis aku. depa jual organ aku depa bakaq aku. takmau la.

what would you bring along here and there?
hah. soalan ni artis gila. aku akan bawa blackberry and sony ericsson kesana dan kemari. kalau nak galas DSLR memang dak la ye but i will try mana tau boleh jadi trend bawa camera keluar makan-main-kelas-sangat ngekk buat benda macam tu. wallet itu penting. segala bank card semua i/c. tunggu la kot-kot ada kemunculan iPad ka. kena usung jugak tu. 

henpon pertama yang dipakai brand apa?
yeah. masa tu aku hanya mampu pakai Nokia 3310 ja. mana mampu nak pakai benda mahal-mahal. mau gemuk tabung aku kena simpan duit nak beli henpon canggih. eleh masa tu pakai la henpon cap apa pun orang tak kisah. bestnya henpon tu ada sampai la ni. lama dah since aku sekolah rendah. bunyi pon monofonik ja. x mampu nak guna yang polifonik. hengeh!

benda paling menjijikkan yang pernah dilakukan waktu sekolah?
tak la jijik sangat kalau kentut dalam kelas bau macam-macam lepas tu. #jijiksangatjugak

selalu ke update blog and what for?
selalu tu tak la sangat ada idea nak tulis aku taip and publish. tu ja. selagi line internet boleh diconnectkan. aku bukan artis sangat nak update macam orang lain. update la pasal apa-apa yang aku nak bagitau. kalau nak tau baca ja older post. senang kan. follower tak ramai pun tak pa. follow la bagi ramai. haha.

kenapa pakai nama messyserabut bukan benda lain?
ntah la aku bukan minat Messy football player tu. messy maksud serabut. serabut maksud messy. tu la kot. lagipun post aku macam-macam aku tulis tak dak la macam orang lain blog khas photos, fashion, sports bagai. aku campor ja semua sebab tu messy dan serabut sangat kan.

benda paling tak suka bila time nak tidur?
aku paling tak suka kalau time aku tidoq cahaya merembes ke muka. maunya aku bangun bagi gelap semua. lagi aku tak suka bila orang kejutkan aku macam nak bunuh aku. jerit kuat-kuat padahal tak la kecemasan mana sangat. kot la katil terbakaq ka lain. paham!

selain blogging buat apa time boring?
okey aku x bela sebarang pet tapi teringin nak bela kucing gebu, sugar glider and hamster. tapi mak aku x kasi sebab kat rumah ada baby. fine. aku start berkebun. old skool kan. mampu? sekarang ni mini kebun aku baru ada pokok limau nipis, limau kasturi, cabai burung, pokok ulam panjang umoq, kesum, betik [baru nak mula tumbuh], alamuni [herba], pandan. bagus kan at least mak aku x kena beli natang tu semua. #pekebunmoden

bye.

nota : tak la anoyying mana kan baca post ni!

2 comments:

fareha said...

part y guna 3310 tu sama lah. tpi dah tak tahu kemana. even tak tahu pn apa terjadi kt dia lepas abis f5.hahaha

MESSYSERABUT said...

haha.. sy simpan sbb guna time dok asrama kalau kena rampas pon x heran but x pernah kantoi pon.