Tuesday, June 19, 2012

ice cream cake during my semester break

assalamualaikum and hello

rindu weh nak update blog ni hah! what to do kalau duduk rumah tapi tak dak wifi kan. nganga ja la. nak blogwalking pun kena terjah KFC ke McD baru la dapat online. kalau online guna Blackberry tak puas skrin kecik kenit memang tak puas mata memandang.

cuti sem for three weeks memang tak rasa apa. pi sana pi sini habis masa macam tu ja. duduk rumah baring-makan-tengok tv-tidoq tu ja keja yang mampu buat. haha. kalau keluar pun sorang memang diva sangat. pi Queensbay jalan sorang-sorang masuk kedai mahai konon nak beli hampeh keluar dengan muka selamba ja.  buat keja gila jalan macam abang bangla dari flat ke Penang Time Square-Komtar-1st Avenue-Perangin Mall tak la indon mana semua orang tengok aku. dah dekat buat apa membazir naik bas bagai. buang masa.



*gambar di atas hasil google-an*

dah cuti-cuti tunggu lagi mula la buat perangai kecah-kecah dapur mak aku tu. buat kek ais krim kot weh kau pernah tengok laki time cuti masuk dapur? aku ja mampu buat [BANGGA] haha. nak resipi boleh ja aku bagi senang sangat weh. tak sangka kek tu di buat sama dengan hari jadi kawan blogger aku. @AmierahNabillah. dah tu lupa wish kawan hape macam tu.

Resepi Kek Ais Krim ala Baskin Robinhood:

- ice cream (better vanilla flavour)
- biscuits (ramas sampai hancur)
- crunchie cadbulry choc
- peanut
- choc chips

Cara-cara nak buat:
1. masukkan semua aiskrim suka hati nak banyak mana dalam mixer
2. masukkan biscuits yang dah diramaskan, peanut, choc chip dan crunchie from cadbulry
3. dah sebati masukkan dalam bekas sumbat dalam fridge
4. time makan eloklah kalau ada butterscotch sauce

hias ikut senang hati la ye

yang ni saja duk makan dgn susu bagi dpt kencing manis

Resepi Butterscotch Sauce:
- butter
- 2 table spoon white sugar
- 3 table spoon brown sugar
- golden syrup
- vanilla essence
- cream
*cara nak buat tak tau. haha (kalau nak buat boleh la try cari kat youtube) hakhak..

update kali ni dengan penuh senyuman dan keghairahan sebab finally dapat jugak blog ni ter'update'!
bye.

2 comments:

Liza Razak said...

nk try jugak la kek ais krim tu :)

MESSYSERABUT said...

try la. good luck! jgn lupa bg sini rasa sikit eh. hehe