Thursday, August 9, 2012

Iftar at Ocean Side

assalamualaikum and happy blessed ramadhan

so yeah my friends start asking about my blog updates. cewahhh bajet macam ada follower tegar kan. tapi by this time around assignments start to ruin my schedule and i hate that! what theeeee... when assignments come with laziness and mix blend together ada la yang mula membengkalaikan task-task yang belambak disenaraikan tu. always motivated myself for not terjah the facebook, twitter and all social stuff tapi i can't beb. sapa tahan kan. 






but last night me and friends try harder to forget about assignments and got iftar together by ocean side. sambil layan sunset tunggu azan maghrib wah sangat best. so we bought something for breaking fast and all the food had been sponsored kot. acece... we had pizza hut and chocolate cake.






after done with buka puasa tepi laut we off for maghrib at Masjid Terapung Kuala Perlis. but our stomach always can't full with those food so we had sotong goreng tepung and colek kerang [kerang bakar] at the sea side restaurant. ishhhh arsyad ni lain kali order la kerang bakar. kalau order colek bakar sampai ke sudah akak tu cakap tak ada! kesian aku tengok muka akak tu yang blur blur ayam time arsyad order colek bakar. haha. mesti dalam kepala otak akak tu dia cakap ada jugak yang aku bakar kang.














rasa macam Perancis pulak bila iftar tepi laut sambil tengok sunset. wait... bukan kami saja yang berbuka tepi laut tu banyak la jugak family yang berbuka kat situ. siap bawak bekal kot. terbaek!!!!

bye.
note : baju raya dah siap ke belum? jom usha kat Zalora tengok baju raya jom! hey friends maybe later we can have BBQ or something else???

5 comments:

nazril hayat said...

heaven!

MESSYSERABUT said...

sangat kan...

fikri_atif99 said...

motip letak gamba gariks2?? mmng kn.. nnti nk post video confession..
bla2 plak nnti bleh bt bbq.. hihi

MESSYSERABUT said...

jangan nak carut aku dengan video tu naa.. ada jugak kena sembelih buat rendang raya ni. haha....

Azri Syazwani Muda said...

colek bakar arsyad tu sumpah kelakar HAHA! loghat besut sampai ke kedah haa lol