Tuesday, April 16, 2013

Pavlova Terbaik Dari Ladang

assalamualaikum dan salam sejahtera

beginilah gamaknya bila duduk kat hostel tapi still teringin nak makan pavlove eh tetiba jadi keyyel pavlova. nasib baik fikri si rajin memasak sanggup buat base untuk pavlova ni. dia balik rumah minggu lepas so senang la nak bekerja bertungkus lumus siapkan base pavlove kami. heee...


aku yang kerjanya memotong buah-buahan hiasan. ingat pokok ja ada pokok hiasan. strawberry petik dari ladang terbaik...


dan bila bekerja didalam bilik perlu abaikan bilik anak jantan yang selalu bersepah.
nasib baik ada mixer cute yang dibeli rakan di kedai Daiso Japan QB. kalau dak jenuh guna tangan.




dan hasil penat lelah...


dan satu lagi kalau buat kat rumah lain jadinya bak kata rakan. pinggan pun tak la daif sangat sampai kena guna penutup tupperware aiskrim. sangat daif. bersamamu sila ambil perhatian. so gambaq curi dari camera rakan nak tayang pavlova yang dibuat dirumahnya.


yang best kalau kat rumah lebihan whipped cream boleh hasilkan ini!!!


bye!

twitter @MessySerabut | instagram : mohamad_hazwan | www.facebook.com/messyserabut

4 comments:

Amierah Nabillah said...

Cantik :)

MESSYSERABUT said...

kahkah.. org laki buat bersepah sikit janji boleh makan kan.. haha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

pergh.. buat sendiri.

MESSYSERABUT said...

yezza... nak makan punya pasal.