Saturday, January 7, 2012

awal tahun macam ni la

hello..

actually MS have nothing to be posted here since tak dak benda yang interesting untuk kongsi dengan semua readers kan. [bajet mcm banyak readers] hua3. ye la kan apa ja yang boleh buat atau cerita sebab MS baru ja masuk untuk first year degree and finally it become officially masuk degree. terasa la mcm dah besar. [memang pon kan] banyak jugak benda yang kena explore sendiri kan. kadang-kadang tu MS tak tau nak explore natang pa. haha. mungkin baru ja start the classes so x banyak lagi input yang dapat.

since baru je masuk ke kampus so macam biasa la we haven't got our allowance yet. semua macam ahli ekonomi je buat bajet. makan pun benda yang murah2 dan sikit2 je ambek. tambah2 lepas cuti kan nafsu makan dekat rumah tu masih ada so kena la control sikit kan. padan muka semua. hehe. termasuk MS la kan. jadi MS pun mcm tu jugak lah buat bajet gila-gila punya. hua3. makan pun control lagipun MS kena kurangkan berat badan kalau tak over weight plak. nak guna duit pun akan think not only twice but triple twice. [kira sendiri] kalau x buat macam tu alamatnya x boleh hidup lah nanti. act like matured man xkan nak mintak duit mak lagi kan. huhu. so terpaksa la buat stok makanan untuk sebulan pertama ni. [rasanya x sampai sebulan kot]



so that's the picture kan. you can see the instant noodles [jenama murah], jajan mamee monster, biscuits and also lipton tea strawberry flavour. yang tu je yang MS kena ngadap time x dak duit. haha. kesian bukan. T__T

post kali ni jugak MS nak kongsi gambar my study table dengan kasut sukan yang mengalahkan budak ambek kos pendidikan jasmani. haha.

my study table

my shoes 

nota : jangan makan jajan banyak sangat nnt otak jadi lembab. haha. time x de duit je boleh buat. =D bye.

5 comments:

Edy Fee said...

kemas bilik.kiki

Fatin Idris said...

makan mamee bnyak2!!!!!!!!!!!

MESSYSERABUT said...

edy fee: biasa la kalau baru mai kemas la bila dh malas karang berterabur balik. haha.

fatin idris: boleh ja kalau time sengket mcm la ni. lepas ni mamee pon x dilayan. makan mister potato ja.. haha. setai biadap tuu.. haha

Amierah Nabillah said...

betul sangat! allowance tak masuk lagi jugak. kontang makanan dalam almari. haha.

MESSYSERABUT said...

Amierah Nabillah : jangan sampai mkn almari sudah.. hehe.. Dr kena makan mknn yg sihat2 ja.. hehe.. *wink wink*