Monday, October 8, 2012

First Trial Yang Awesome

assalamualaikum and hello guys

bila lihat pada tajuk mula terpikir kan apa yang trial apa yang awesome? PMR kah SPM kah??? pelik kadang-kadang bila pikir. haha. aku suka bila readers aku berfikir sambil membaca at least blogwalking pun still guna otak dan berfungsi. ada jugak kak faridah aka faedah tapi bukan faezah ilai ke tasha shila okey. hehe. kalau boleh semua nama awek aku nak senaraikan. :p

sebenarnya nak cerita kisah first trial buat video eh photography on my own. hehe. photography bukan pornografi naa jangan fikir bukan-bukan.

last two three weeks ago [dah macam cerita dongeng rakyat kanak-kanak pulak] jiran aku ni remarried. ala jiran konfem la aku kena pergi kan kenduri beliau. had umur dia kena rahsiakan kang habis bini baru dia mai serang rumah. hehe. hari akad nikah dia ajak mak aku dan beberapa jiran aku pergi. btw jiran aku di pihak lelaki. dan kebetulan aku cuti time tu so mak aku ajak aku pergi sama. at least aku dapat belajar cara nak menikah kata mak aku kepada aku yang telah dipropakan oleh aku.

mak aku ni macam nak suruh aku kawen cepat-cepat ja kan. tunggu la anakmu ini kumpul aset dulu. hehe. dan kebetulan juga aku dah lama tak snap kawen so galas my baby canon sekali join cara kawen kot-kot nanti dia boleh kawen jugak untung aku jugak dapat dua dslr. hikhik. so bila dah start ambil gambar jiran aku pun mula la mintak aku ambil gambar dia kawen so tunggu lagi ambil la. untuk pihak perempuan dan jugak lelaki. mula-mula macam saja-saja last tukar jadi job. jiran punya pasal ambil je lah kan. done with that.

bila dah siap aku pun pergi bagi kat dia gambar dia buat apa aku nak simpan bukan aku bomoh santau pun kan. hehehe. so bila bagi tu dia pun membayar lah aku dengan harga RM300 eh bayar ke mintak ni???? hehehe. dia ikhlas aku pun ikhlas so depan mata ada aku ambil je la.

sticky album + A4 size frame = RM300 tu okey la tak mahal pun kan. kalau orang lain maunya beratus kan. so lepas ni boleh la teruskan mengambil gambar. sambil buat job sambil kumpul duit pergi bercuti. hehehe.

sticky album

the album with photos and credit to yenyen

the frame !
boleh la jugak aku release stress kat rumah bila buat keja macam ni. lagipun aku tak payah tolong angkat hidangan ke hape time kenduri. hehe. memang dasar tak reti bersosial! jangan lupa kepada yang nak exam apa-apa pun jom tengok tips kat sini.

p/s : kepada blogger kaki pancin jom follow blog member aku ni. depa dah lama dalam dunia mancing ikan tapi dunia blog masih baru. jom follow jom ! GengmancinG

bye !

4 comments:

Anonymous said...

nk link blog yen2...hehe.(fatin idris)

MESSYSERABUT said...

nazrilyenyen.blogspot.com

nazril hayat said...

yenyen tu sape eh??hahahaha

MESSYSERABUT said...

ntah la. anonymous mana ntah.