Saturday, January 12, 2013

FRIENDS

assalamualaikum and hi peeps

friends? really? i not sure about my entry. huhu.
aku ni boleh dikatakan ramai la jugak kawan. yang rapat tu maybe sikit ja tapi yes i love making friends. ye la mau taknya habis semua kawan kepada kawan aku, aku buat ramah terlebih kan. hahaha. it's pretty annoyed.

as a human being we need friends or at least friend. kawan untuk bergumbira, gosip, makan, hang out, bercuti, prank, study (susah nak cari ni), buat riuh, usrah, main etc. you know in this world it such so many types of friends. kita ada kawan biasa, kawan baik, sahabat or kawan karib. but you know all this is actually we called as FRIEND!

kita boleh cari kawan dimana sahaja kita berada. kenapa tak percaya? yes! we can find a friend. zaman IT sekarang mudah sangat nak cari kawan. kita ada social networking, twitter, fb, blog bagai semua medium tu kita dapat guna untuk cari kawan kan. ingat tak lagi masa mula-mula masuk sekolah rendah dulu-dulu? bukan main lagi menangis sebab tak nak pergi sekolah. takut cikgu la apa la tapi selepas diselidik dikaji dieksperimen baru aku tau kenapa kanak-kanak macam aku dulu tak nak pergi sekolah.

sebabnya takut tak dak kawan padahal bila dah jumpa kawan, sekolah tu macam aku yang punya.
and now aku dah besar so aku dah tau how to make friends and how to manage the relationship. best kalau ada kawan ni. eh ada tak antara kamu-kamu ni yang tak ada kawan? put your hands up please. mesti tak dak kan.

tapi kena kena ingat bila ada kawan kita kena pandai jaga hati depa, kena tau apa yang depa suka apa yang dak. kena hormat antara satu sama lain barulah the relationship will be long lasting kan. jangan sesekali kawan makan kawan.

schoolmate and juniors

saiful, me, min, kapak, fikri
adeeb, fikri, app

ini geng tok piah. heee...

ipg classmate

geng overnight. omgee... 

love your friends like love yourself.  *xoxo* bye!

2 comments:

Arsyad Muhamad said...

nk p overnight lg! hehe

MESSYSERABUT said...

boleh je! boys day out!