Monday, July 11, 2011

new bedroom

well hello there world!!!

hmmm... when look at the post title it sound like i wanna tell you about my bedroom. for sure la kan dah tajuk pun new bedroom. actually our new house were done and its time to decorate our new house and put all the furnitures. my mom mesti dah ada her own ideas for her bedroom, living room, dining room and also the kitchen but for my new bedroom i need to think off myself how i'm going to deco deco my room. biasa la exited nak have own bedroom sbb before this i shared my old bedroom with my brother sampai kadang2 aku terpaksa tido kat ruang tamu. i mean in front of the tv. adik aku tido memang dah x hengat dunia. kah3. satu lagi biasa la bila dah kongsi mesti ada yg x kena. adik aku jarang tidy up his bed and make my room seen like a tongkang lama. so now he got his own bedroom and i got one for myself tak payah kongsi2 lagi. dia nak sepahkan bilik dia lantak la kan. bilik aku kemas bukannya sebab apa. aku kan tggl kat hostel jadi jarang balik thats why la bilik aku sentiasa tidy jaa. (tu pon kdg2 mak aku tolong kemaskan) kalau aku balik for sure la kurang tidy sikit sebabnya aku tido bgn lewat.

so how i'm going to deco my new bedroom aku pun tgh wondering lagi how. any ideas?? nak yg simple2 ja sbb my bedroom have a limited space (adik aku tempah awal2 lagi the biggest bedroom) tggl la yg kecik2 kat aku. i thought i just wanna have limited furniture takot nnt sempit plak bilik aku kang x muat nak masok. for me i just need bed (for sure la) study table + book shelf and almari baju. dah la. enough tambah2 aku masih lagi tggl di hostel kampus. jarang balik. en google menolong aku jgk so ni the pictures.

picture 1 

picture 2

picture 3

picture 4
okey. need to think of it and budget too. haha. i wanna use my own money insyaAllah. bye!!!

6 comments:

Edy Fee said...

hurmm mmg suke warne hijau ke..ok jugak tenang jew

MOHAMAD HAZWAN said...

tenang satu lagi membuatkan tido dan susah nak bgn.

MOHAMAD HAZWAN said...

i just wanna look off the furniture arrangement.

Eazy Izzuddin said...

suka hijau eh..
sama la..
best la kalau dapat bedroom macam tu ..
kan2

MOHAMAD HAZWAN said...

i prefer light green + brown. haha
best la tu yg nak buat mcm tu. kih3

Nia Ridzwan said...

weyhh, geng hijau! hehe.
as for me, gambar yang last tu nampak simple yet nice :)
lagipon hijau dia cam menarik sikit drpd yg lain ;p