Sunday, July 17, 2011

WEEKEND : PICNIC TIME

well hello there world

weekend??? hmm.. weekend aku kalau x kuar gi mana2 mesti akan boring tahap gaban dok terperap kat hostel dah macam org bodoh. so weekend kali ni aku ngn the gang of bising aku kuar pergi picnic. nak tau kat mana??? kami pergi bermandi manda kat Gua Kelam. best ooo. kami sempat masuk dalam gua tu dan sempat la jugak rasa macam hidup kat zaman batu purba kala dulu. haha. btw kami ke sana dgn merempit aku memandu motosikal berboncengkan kawan aku arsyad. lenguh la jugak punggung aku sementara nak sampai ke gua tu. kebas kaki tangan mak ko nyahhh. kah3. x lupa juga minah2 ronggeng yg ikut serta. amboih la depa bawak moto laju habaq hang. x larat nak ligan. tapi masa nak pergi tu memang jalan agak berbukit. besa la dah nama pun nak pergi gua memang la atas bukit. dalam perjalanan pulak tiba2 ternampak signboard tulis "Thailand". cuak uols. ingat dah nak sampai thai dah kami. haha. x pasal2 dpt pi phuket free of charge. kui3.


kami geng rempit lawan dgn geng ronggeng!!!

lepas tu tiba2 aku ngn gang ronggeng kami dah sampai jugak kat tempat yg di tuju iaitu the cave of darkness gelap sgt ka??? banyak ja lampu aku tgk. siap boleh korek hidung lagi. *tiba2. laluan pun senang x la macam gua yg zaman batu dulu. gua ni dah ada letrik, siap ada laluan khas utk jalan2. x la seram sangat. aku cuba cari kelawar kot2 ada tapi sekor pun x nampak. bkn kata kelawar batang hidung kelawar pun x dak. kah3. macam la penah tgk batang hidung kelawar. kami yg dah sabar2 nak mandi (nak tunjuk skill berenang) padahal x reti pun nak berenang. berbincang pasal port yg strategik. (bkn nak buat projek ok) kui3. 

skill yang bryan thomas pun takut nak buat
lepas beremdam dalam air selama beberapa jam perut pun rasa nak terberak lapar kami mula mencari makanan. pergh bila dapat makanan baru betul kata yg kami ni jakun gila mcm org zaman batu sesat masuk k.l jumpa kepsi. lahap jugak kami ni ya. haha.

masuk celah mana ntah tiba jumpa air yg turun terus dari gua
lepas satu tempat ke tempat yg lain. kami memilih jalan air utk bergerak. (ala2 filem anakonda pun ada gak) makcik2 pakcik2 kakak2 abang2 adik2 semua usha gelagat kami yg ala2 diva popular masuk dlm air buat shooting. kah3. pastu jumpa port yg sesuai baru best nak mandi. aku first time buat skill ala2 perenang negara lepas nak beberapa tahun x buat. last buat masa kem pengawas tiga tahun lepas. then aku dgn evil nya mencuakkan kawan aku yg x pandai berenang tu. ala2 orang nak rogol pun ada gak. aduhai...

perogol bersiri dah mai tulun!!!!
lepas penat bermandi manda makan2 menternak lemak bak kata cik epal kami pun menyalin baju dan chow dari situ. puas jugak la dpat mandi air terjun gua kelam yg x berapa kelam. on da way nak balik sempat lagi kami singgah kat Tasoh Lake nak buat perangai kami yg gila camera. tapi sorry gambar aku je la yg banyak. hehe, bila lagi kan nak jadi model. kih3.

     
intro je tu 

baru lepas menyalin pakaian sebelum mandi 
ni plak nak masok rumah nenek kebayan (toilet) 
seterusnya ni gambar org gila camera. kisah pa aku... sekali sekala nak jadi model gak.
pangkin nenek kebayan. kalau di teliti bulah nampak nenek2 tu

weh ada batu kang tersandung plak. cakap ngn awex lettuew.

ketua rombongan cik kiah ronggeng

macam duk kat overseas gittuew. haha

merenung nasib badan yg ntah akan ke mana lepas ni. awex lari ke banggg.

bajet mcm bercuti kat aussie 

tu je la cita weekend aku kali ni. bye. :")










7 comments:

muh_aimin said...

bestnyaaaa.... cis x ajak aku noh!

MOHAMAD HAZWAN said...

haha. mai la join nnt. ri tu bkn kata x mau jejak kaki kat utara tanah air dh ka??? kah3

Edy Fee said...

SAKAN BERJALAN

MOHAMAD HAZWAN said...

boring doe dok kat hostel weekend. nih mana coklat langkawi???

Eazy Izzuddin said...

cantik ouh pic...
nice...
xD

Edy Zaidi said...

teringin pulak nak mandi sungai time panas2 ni...hehe

MOHAMAD HAZWAN said...

eazy : haha. lawak je bila kata pic ni nice. kah3 btw tq. heehee

edy zaidi: memang best kalau panas mandi air terjun. sure tido lena lepas tu.