Sunday, September 25, 2011

sure banyak AWEXS

holla bloggers..

tadi sempat memikir untuk pakai kereta sendiri dalam masa terdekat ni. ya la kan kereta sekarang ni dah jadi keutamaan kepada aku terutamanya yang masih belajar ni kan. hehe. tapi tu la kan mana ada kereta orang jual 3biji=RM1 kalau ada konfem penuh ja kereta kat jalan raya. lepas tu halaman rumah lebih besar dari rumah. banyak sangat kereta kan. sampai melimpah ruah. tapi mustahil la kan harga kereta seperti harga kuih karipap. haha.

tapi pelajar yang macam aku ni agak demand sebab lebih prefer kereta dari moto. mau tak nya kan sebab kalau naik moto hujan basah kuyup ketar-ketar demam x boleh pergi kelas. kan dah rugi. kalau naik kereta tu okey la sikit hujan panas berwap berkabus semua boleh jalan. hehe. memandangkan kampus dengan rumah hanya ambil masa satu jam setengah so kereta la yang sesuai untuk aku pakai. boleh balik rumah sekerap mungkin. kan??? so tadi ada la usha2 sikit harga kereta kat PERODUA punya website. not too bad harga berpatutan tu pun kalau beli cash and carry la. kalau hutang bayar bulan aku x jamin la kemurahannya tu. it's depend keatas bank la pulak nak ambik interest berapa kan. kalau la mak bapak aku orang kaya senang la boleh aku mintak yang ini.

hyundai tucson

tak pun aku mintak yang ni mungkin lebih ramai awexs

BMW pa ntah. hehe
tapi tu semua hanya mimpi ja kot la kan. nak beli tayarnya pun mungkin tunggang terbalik aku pikir. selain tu kereta jugak important utk student yang rajin hang out macam aku ni. boleh la ronda satu malaysia x payah dok sebok nak sewa sana sini. mak aku sekali aku hangkut bawa jalan2. nak hebat lagi beli jet pejuang laju sikit kan. cepat sampai ke destinasi sikit. hua3. apa kan daya ini belum tentu aku mampu beli selagi aku bergelar 'STUDENT'.

PERODUA VIVA
so kalau korang yang baca blog ni terutama entry ni boleh la start kumpul duit nak belikan aku hadiah kereta untuk hari jadi aku tahun depan. kesian la kat aku ni. hehe. kalau terlebih bajet boleh la up sikit ambek yang ini. baru sesuai. sure awexs banyak ligan kejar ikut bontot aku lepas ni. hehe.

keprihatinan semua amatlah saya hargai dan diakhiri dengan ucapan ribuan dan jutaan terima kasih. haha. macam menteri bagi ucapan pon ada gak. haha. bye.

4 comments:

Irfan Jamil a.k.a AkuShare said...

Saya pasang satu je..awek x rmai
Salam dari AkuShare dan Irfan Jamil Jom lawat Blog Artis saya

MESSYSERABUT said...

hehe.. tq sudi lawat blog saya. hehe.. mungkin kena pasang empat baru lagi ramai kot. hehe

cimOt said...

jauhnya kampus dgn rumah...apasal x dodok hostel??

tp pakai kete myvi or viva seyes jimat sangat ok..

MESSYSERABUT said...

cimot: dodok hoatel la tapi kat sini weekend memang la tersangat boring. so kalau ada kereta boleh la hang out. perlis is always make me bored on weekend. haha. x baik betul aku ni.