Thursday, August 11, 2011

DAY 11: RAMADHAN STORY

assalamualaikum..

yes!! kenapa mula dengan yes ni coba mula dengan Alhamdulillah. hape nak jadi ni. syukur dah cukup sebelas hari hari ni kita berpuasa. ehh.. kakak2 tu cukup ke??? haha. macam mana puasa hari kesebelas? makcik2 sekalian masak pa? pakcik2 plak tolong ka makcik2 masak. ehh x dak makna nya nak tolong kan baik kita dok diam ja lagi bagus kan. haha. nanti bau makanan tu kelaparan plak ye dak. hmm.. hari ni nak share apa lagi hah dengan korang. x tau nak tuleh pa dah wordless plak tetiba. hah. memang kalau siang2 hari aku suka cari pasal buka blog2 yang ada makanan seperti kak LG cik epal yang part tenak lemak tu yang x tahan tu. hadoi bleh menambah selera nak pergi bazaar ramadhan cari makanan. hehe.

okey berbalik fokus utama aku iaitu sahur aku. hari ni i just take Nesvita 3in1 (bukan ka hari hari benda yang sama) dan macam biasa jugak air kosong yang aku tadah kat oxygen water punya tong besar tu. 20 sen seliter. murah ko nyah. haha. apasal tetiba jadi nyah ni. hehe. hari ni aku ada kelas gerko so kena la main2 segala dan macam minggu lepas aku main tennis. memang sem ni kena main benda ni je pon. aduh letih nak mampos main hari ni 1 liter air mana nak cukup kan. kena tigaplohpat gelen baru nak cukup. so hari ni aku mengalami dehydration gila kekurangan air hari ni. macam nak pitam ja nasib  baik kelas x banyak sangat kalau ada pon just pi kelas tengok movie then dicuss sikit2. relax x kelas aku hari ni. hang pa ada??? haha.

so untuk berbuka aku tidak memilih juadah dari bazaar tapi memilih juadah yang aku beli kat kafe kampus ja. haha. nampok bena malasnya. aku beli mee goreng basah (dah jadi mee kuah dah pun) dengan 100 plus. saja la nak tambah tenaga yang hilang tu. hehe. pulon x??? haha. macam yang aku mention hari tu aku dah mula malas nak pi sembahyang terawih dah. apasal hah aku ni. hmm. mau sepak laju2 ja aku ni baru nak lembut hati kot??? hehe. malam ni plak aku da kelas aduh kelas ja memngalahkan orang belajar medic. kelas malam ni pon layan movie jugak. aku ni boleh dikatakan amek tesl minor media la. hmm.. pungkoq hang media. haha. tu ja la nak share2. sharing is caring kalau x share aku doreng kau hidup2. haha. bye.

2 comments:

Popoi said...

ok la tu,, slamat berpuasa,, lebih kurang separuh bulan je g,,

MOHAMAD HAZWAN said...

lepas tu raya. hehe