Tuesday, August 23, 2011

DAY 23: RAMADHAN STORY

assalamualaikum..

wehh.. dah duaploh tiga hari dah weh puasa. cepat gila!!! tinggal lebih kurang seminggu ja lagi dah nak raya. syok x tau nak habaq dah ni. nak balik rumah. tgk mak buat kuih raya. pasang pelita raya. pasang langsir baru. best tu rumah baru gitu. hehe. nasib baik x da awex baru. haha. peewwwittt aku x menjadi tu yang x dapat awex lagi tu sampai la ni. kua3. so hari best la weh. macam2 aku buat  benda yang x menentu. haha. tapi x best sebab today was the last day kami dok dengan mentor kami Madam Krismarina sebab dia nak sambung belajar. good luck madam we will always miss you. ada la sikit touching moment dalam kelas tadi dok mintak maaf. aku bukan boleh tgk orang dok ghiauw ni satgi mula la. tapi macho harus la di control even my pewwwiiittt x menjadi. hehe. dalam tgh2 depa dok touching tu perut aku ni mula lapaq sebab x sahur pagi tadi just minum air ja. mau x touching perut aku. haha.

moment touching
mcm nak mintak duit raya aku tgk
lepas tu kan malam tadi aku keluar iftar dengan kawan2 aku kak atin, kay ngn cila. kami kalau bab makan nombor satu la. x payah kata pa la so kami makan kat D'Dapur Ibuku, Taman Cahaya. siap reserve gi tempat awai2 takot penuh. mau curlass la kan. macam2 gak la kami makan tapi x la sebanyak semalam sebab x dak org nak belanja. hehe. len la kalau aku ni dpt nuffnag RM5k kan. haha. hah tengah hari tu aku jadi MPK tolong tutup tong sampah. dengan pkai tie kemeja semua dok kat tong sampah. gila x keja aku. haha.

rupa luar restoran tu.
awat tangan aku parkinson tgk restoran ni??

dia ni sakit mulut sebab banyak gosip kan so makan sup ja la. haha.

yang tu tomyam aku dengan sotong goreng tepung. lazaatt.

tomyam jarak dekat

sotong jarak dekat

tooodiaa igt depa ja bleh reserve aku pun bleh aih.
tunggu punya tunggu akhirnya dapat gak makan lepas azan tadi. tapi malangnya ayaq x sampai plak. lambat order takut ais cair tu yg malas nak order awai2. apa lagi makan dulu la nasib baik pihak depa sediakan kurma. gigit kurma dulu la nampaknya. lepas tu kan aku punya kawan sorang ni dia order benda pelik sikit. tomyam x dak sayoq. lagu mana plak. pening depa tu. hua3. lepas tu punya lama tunggu mai la depa hantaq tiba2 SAYOQ becambah mcm cendawan tumbuh lepas hujan lebat melanda. haha. hapa lagi ghiaww la budak tu. nasib baik ada kakak kalau x mampoih dok ghiaww tang tu. haha. dia kata kalau makan sayoq boleh mati. mungkin la kan. tapi x pernah lagi la orang makan sayoq mati lain la ada racun. hua3. lepas habis makan rajin plak depa ni dok berkemas kan. mau hantaq pu keja situ ja.

lebihan pinggan cila.

yang tudung kuning tu la x makan sayoq
suka aku sakat dia tadi. haha
tgk tu rajin bebeno
sapa nak buat calon isteri keempat contact saya haha

nak order bleh call abang haikal ni hah
ayat sikit sure dapat diskaun
kalau lelaki jgn dok cuba naya jaa dapat penyepak
then pi la bayar. x kan la lepas makan x nak bayar choww terus kot. dia punggal kepala ngn lesung batu mau x naya x bleh raya. mak aiii aku punya punya la mahai makan sikit jaa pun. x pa sabaq lagi la kan =.= then dah naik keta sembang pasai harga aku la kena paling mahai. naya.. kena tipu kak tu kira silap. x dak duit nak  beli baju raya kot. nasib baik pi dengan GENG PARANG hapa lagi serang la guna penyapu lidi. haha. dapat la balik duit aku rupanya kak tu silap kira. mampoih pi. lepas dok sembahyang kat stesen petronas kami terus pi The Store plak nak tgk sale pa malam2 ni. kat situ ada juai DSLR plak dah mau x jadi meroyan aku kat situ. tiba2 jadi sawan menyerang. haha. pi la aku dok belek2 abang cina tu bagi try guna. jangan lepas peluang hapa lagi guna ja la. masa pegang tu rasa macam nak bawa lari ja nasib baik iman kuat lagi. dalam bank ada la RM600 kalau ada RM 100000000 maunya sekali tuan kedai aku beli. hah. balik2 tu dan lagi buat pewwitt kat awex sorang tu tiba2 malam ni pitching lari x jadi plak nak buat. tempo x kena. pecah perut kawan aku gelak. haha. malu ja kan. heran pa aku. janji awex tu seksi. haha. so bulan2 mulia ni jangan la pakai seksi2 naa. bye.

camera yang aku nak tuuuu...........!!!!!!!! mak beli la satu...


2 comments:

~belog gadis~ said...

saye daa pergi restoran tu. :D
btw, kamera tu nice gileeeeeeee. kalau dah dapat, share lah yer. eh, nak share ape? mane boleh koyakkan kamera tu. hihik

MOHAMAD HAZWAN said...

hehe.. saya setahun duk sini baru semalam pergi. haha. bleh je kongsi plastic bag boleh la.. haha