Friday, August 19, 2011

DAY 19: RAMADHAN STORY


assalamualaikum..

mungkin entry untuk ramadhan story hari ni bnyk gambar dari tulisan sebabnya kan gambar lebih mudah untuk ceritakan segalanya. hua3. sebenarnya hari ni giliran my class yang buat persediaan iftar so we decided nak masak tomyam, telur goreng dan nasi putih. hehe. ada pulut sekaya/seri muka lagi agar2 pun ada jugak. nak hapa lagi sudah la tu. nantikan x habis sapa susah tong sampah jugak susah sebab kena makan semuanya. kesian dia. kami dah mula start masak pukul ntah la pagi la jugak. potong bawang udang ayam sayuran ahh macam2 la. dari situ jugak boleh la pilih calon isteri tapi hampeh semua kena reject. aku teror lagi. kuang3. so sahur pagi ni aku just makan kurma ngn air kosong ja tapi x la terasa lapar sangat sebab asyik dok tgk ramuan nak masak ja kan. patot la mak kita x pernah cakap lapar sebab asyik dok tgk benda nak masak jaa. hehe. jom la teruskan dengan gambar.

antara yg kena reject???

yg kat atas tu pasai pa??
bella tekun memotong ayam. kiut katanya ayam tu.

nak ajak gaduh ajak budak tu konfem dia cabut dulu

depa ni gatai pa ntah pakat nak masuk blog katanya

coihh.. pandai bena potong ayam.
aku potong tiga ketul terus cabut.
macam2 ragam ada bila masak bulan puasa ni. yang kata ayam kiut la ayam comei la macam2. pastukan ada yang x reti potong bawang la nak berniaga ayam la. hmm.. seronok keja ngan depa ni sebab xkan rasa sunyi. hua3. kalau dah the beessss konfem x leh senyap. masa buka puasa aku berbuka kat surau la sebagai retisss jemputan. dah masak pastu jadi retiss plak lagu mana??? hahaha.. pakai mengalahkan orang nak pi menikah plak tu. haha. apa la aku ni kan. so berbuka tadi makan apa yang ada la. tapi aku ni x pernah cukup so balik bilik terus makan nasi ayam plak. maunya x gemuk. haha. telan ayaq then makan kuih sebijik dua solat cabuttt.. awai lagi. haha. kalau dengan aku nak berbuka pon kena dan wajib la ada gambar.

kebuloq sangat dah tu. 

ni pasai pa diet ka cik atin and cik tirah oii.
so ingat lepas sembahyang nak la tapau telur sikit tapi tengok2 tudiaaa habes dah nak buek macam mano x dok rozoki haa. eden balik merajuk kat bilik dah haa. haha. tu la namanya rezeki kan. memang enjoy la hari ni. pastu plak nak cerita la aku pi kangar hari ni keluar then simpan (keluar bank nu masok bank ni) duit aku. mak aiii banyak nya kereta haa. mengalahkan kat KL dah haa. beratur panjang la plak kat traffic light. kebas kaki eden haa tekan brek. tu ja la kot. bye. 

p/s utk kawan2: gambo yang x dak tu tunggu di fb je la.








6 comments:

Azni Zulaikha said...

wahhhh! nanti main sembuq2 ayaq lg noo..haha >,<

MOHAMAD HAZWAN said...

mau jughuih mandi jaa hehe

Lilynn Sazlin said...

ohhh orang kedah ka?aku suka orang kedah ;)
tapi aku bkn orang tertanggal gigi. ehehehehee

klu free datanglah blog aku. aku perlukan doa ikhlas dr ko. klu ikhlas la.. dekat entry aku : aku mahukan kegembiraan berpanjangan

MOHAMAD HAZWAN said...

hehe...

4-tin said...

gila berminyak muka aku....haha

MOHAMAD HAZWAN said...

boleh la goreng lauk guna muka hang.. memang akan save la minyak masak pasni...