Wednesday, August 17, 2011

DAY 17: RAMADHAN STORY


assalamualaikum..


"SALAM NUZUL QURAN"

hari ni dah tujuh belas hari dah kita puasa. gile cepat kan. hmm.. ramai dah yang mula membuat persiapan raya. mesti dah banyak kuih raya yang ditempah kat makcik2 kakak2 tu kan. pakcik2 plak dah mula cari resipi lemang nak jual nanti. daun palas dah mula gelisah sebab nanti nak kena potong. kambing lembu mula x lalu makan. ayam plak pura2 kena histeria. haha. *tak lawak okay. so macam mana hari ni ada okey ke dah k.o?? mesti la kena semangat kan. puasa bukan utk kita jadi x larat actually nak bagi kita lagi sihat daripada mengambil bahan kimia terlalu banyak. hah ni lagi satu adik2 sekalian alam jangan nak mula main mercun kang hilang satu jari sapa susah mak bapak korang jugak susah. aku okey ja. nanti aku pun takut nak bagi duit raya sebab tengok tangan korang x cukup jari sebab kena mercun tapi kalau sebab tolong ayah jual lemang okey la dua kali ganda aku bagi. (nampak sangat propa). ingat tu. main bunga api sudah okey. weh2 pelita dah beli belum???

sahur hari ke tujuh belas ni aku makan nesvita aku stok terakhir sebelum beli stok yang baru untuk minggu depan. haha. ehh.. minggu depan dah nak mula cuti la syoknya. x sesabo nak balik. padahal minggu lepas ja baru balik. kui3. memang aku ni tempah penampo. sapa nak bagi meh sini. hee. sambil buat muka kiut sekiut kucing siam. hari ni cuti untuk negeri perlis so aku gunakan cuti aku nak buat kerja aku yang x buat tu tido. ehh.. kuih tart kau hangus cik kiah (sambil baca entry jangan kupa kuih muih biskut cookies kat dalam microwave tu) hehe. 

berbuka hari ni aku berbuka dekat 'apartment' nazriel bersama arsyad dan fikri. macam2 ada. nak hapa murtabak, cream puff, potato ball, cucur udang, cucur campur (ingat sayur je ke ada campur). haha. gila kenyang tambah plak minum air mata kucing parsi lagi la sedap ko. kau ado? esok nak try mata panda plak. wajib la kan. alahai bila teringat baju raya terus rasa sedih sebab baju aku belum beli ni. haish.. macam nak buat ni maunya beli kain esok then aku jahit sendiri ja. kuang3. kang jadi baju pengantin plak kang. haha. okey bye.
murtabak yg aku tumpang bedal dgn muka x malu

nasi aku. langsung x sedap tapi habis jugak aku telan

4 comments:

ayanuts said...

murtabak rasanya mcm menu wajib tiap kali buka puasa..he..he..

MOHAMAD HAZWAN said...

wah.. best2.. sedap2

MissSyaz said...

saya x pegi lagi pun bazaar ramadhan ni. uwwuuwuwwu hhehe. masak kt umah jee.

MOHAMAD HAZWAN said...

best la dpt masak kat rumah ja. save budget. saya tinggal hostel kang masak x cukup utk satu hostel. haha