Thursday, August 18, 2011

DAY 18: RAMADHAN STORY


assalamualaikum..

wah3 cepat sungguh masa  berjalan. ehh ada kaki ke masa ni. berputar kot. sesuai sikit. dah lapan belas hari puasa rasa macam baru semalam dengar pengumuman puasa oleh mohor besar raja-raja kan. dari anak bulan dah nak jadi anak bulan balik dah. mengambang semakin kuncup bulan tu. hua3. hari ke lapan belas yang penuh dengan semangat untuk aku. tiba2. aku rasa semangat nak buat assignment sebelum balik cuti raya minggu depan (sebab tu awal aku update hari ni). semangat nak pilih baju raya (shopping), semangat ketika berbuka puasa, semangat menghabiskan novel jiwang yang dah aku pinjam dari kawan aku tiga minggu lalu. tiba2 mode jiwang mai nak baca novel. x pernah2 baca tetiba ja rasa syok baca. jodoh dah dekat ka??? ni la susah kalau baca novel asyik pikir pasal jodoh yang entah kat mana lagi tu ja. hmm.. dan hari plak tetiba ada kenduri plak dalam kelas aku. ingatkan puasa x dak dah kenduri siang2. hehe. x caya ka kelas aku buat kenduri???

kenduri hapa ni???? amboih cik kiah ko sorang je laki ye ujung tu.

bertafakur mengenang nasib badan di perantauan.
hah x percaya lagi. kan aku dah kata puasa2 pun bleh buat kenduri sebab lagi save x kena masak nasik. so sesapa yg nak kawen tapi x cukup bajet kawen la bulan puasa kensuri korang x payah masak hapa2. mai tengok pengantin ja. best tau kalau dapat belajar sambil duduk. rasa macam kat tadika kemas dolu2. masa zaman old school dulu. hah. la ni budak2 6 tahun dah demand nak belajar bilik air cond. sumbat dalam peti sejuk baru ada akal. kan kan kan???

sahur aku hari ni makan menu lain sikit iaitu maggi. hua3. bajet la macam makab pizza 1-300-88-2525 tu kan. dengan air kosong yang ku anggap seperti air cool blog tu. baguih la sangat nak dapat makan macam tu time sahur mak kau pun panaskan lauk semalam ja tau tak. hehe. 

sebelah berbuka plak aku makan nasik dengan kari ayam dan sup sayor. tambah ngan air asam yang ku anggap macam tutti frutti tu. hua3. sungguh demand selera aku ni. nasib baik dok perlis je kalau aku belajar kat belah KL sana maunya x cukup duit aku buka puasa kat luar. habes semua kedai aku sapu. haha. hari berbuka puasa dengan roomate aku. dah 18 hari puasa baru hari ni dpt berbuka dengan dia. besa la retisss memang banyak jemputan iftar kan. haha. sekali lagi aku perasan sendiri sambil buat muka kucing parsi kena penyet dengan tayar kereta. kejam!!! haha. esok aku kena masak plak (jadi chef) untuk iftar dekat surau. maunya tempah secret recipe sebagai desert, appetizer makan cucoq jemput sudah. nak lebih bayar lebih laa. haha. 

tadi kawan aku dari unisel tunjuk gambar shopping. bestnya dapat shopping ngn kawan2. aku ni nak ajak kawan aku semua busy dengan anak bini laki suami. hamboih la. kesian aku yang bujang ni. hmm. nasib badan. so ujung minggu depan igt nak ajak kawan lama pergi shopping temankan aku. last minit baru la orang kata hard core. harga runtuh. moral jgn runtuh okey. ni hah tema baju aku tahun ni. aku x kira nak jugak macam ni.

ni puan google punya butik dia jahit khas untuk aku. kau hado??
bye :")




4 comments:

♥Intan♥ said...

so much fun la kan kenduri kat atas lantai tu errrrrrrgggh =.="

MOHAMAD HAZWAN said...

hua3... hahahaha.. kesian hampa kan.. padan muka ko nyah.. sorry2.. mak lawak ja okey.. haha

oja_alia said...

chantek la baju ni,,kt jB takde pun,,spnjg jalan2 carik baju raya...nice kn ,,lain dr yg lain!!!

MOHAMAD HAZWAN said...

hehe... tu la pasal nak cari mcm tu gak nnt. haha. sapa bleh tlong jahit eh?? hehe