Friday, August 12, 2011

DAY 12: RAMADHAN STORY

assalamualaikum..

well how was your day? it is okey? hmm.. hari ni aku kurang sihat sikit sebab kena stomachache. hadoi keja pi tandas ja. haha. makan apa la sampai jadi macam ni. yang aku tau i just had benjo semalam lepas kelas tu la kot asalnya sakit perut. x pernah2 nak kenyang kalau dapat makan tu. kan dah kena sakit perut baru la nak igt dunia. sudah terhantok baru nak beradoi payah la. what the the betul la. hmm.. xsabar nak tunggu raya sebab nak rasa suasana raya. pasal tetiba nak raya plak ni puasa pun baru duabelas hari. macam la x pernah raya. tapi rasa macam x puas raya tahun lepas nak sambung tahun ni plak. hehe. raya kan mengajar kita bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi kan. hmm.. ada la baca entry kawan aku. dah mula cakap pasal baju raya. aku punya baju raya x tau la dah jadi baju ke belum x pun dok jadi kain lagi. ehh kalau baju pun kain jugak kan. ngek la korang ni. haha

hari ni malas nak cerita pasal sahur sebab korang can guess apa yang aku makan kan utk sahur cuma nak cerita la sikit pasal tragedi pagi tadi. haha. for your information pagi2 tadi aku dah terima dua panggilan dari ayah roomate aku. hadui apa la pagi2 buta dah call aku nak tanya pasal anak dia. padahal dia call anak dia 9 kali tapi x jawab sebab anak dia tu tinggal handphone dalam bilik lepas tu tido kat bilik lain so buat yang lain handphone tu tolong la bawa walau kemana saja korang pergi menyusahkan betol. haha. lepas sahur aku tido terus macam biasa. yang penting dua2 panggilan tu aku x jawab sebab mengantuk. sekian.

hari ni no class cuma ada tutorial je berkaitan leteran2 sikit sebanyak. haha. lepas tu balik bilik terus rehat sebab nak ke solat jumaat plak dan minggu ni jugak aku x balik rumah sebab nak puasa ujung minggu dengan kawan aku kat hostel memandangkan dia dok jauh x boleh balik so apa salahnya kan. hmm. kesian dia sambil buat muka sekiut kucing parsi mintak penampar. hehe. toink2.

berbuka hari ni beli kat bazaar pesan kat kawan aku sebab dia rajin ke bazaar. hehe. so arahkan dia beli bihun sup dan jugak kegemaran aku karipap perisa ayam. wah.. sedap wooo. macam orang x pernah makan la plak. hehe. so makan la dengan penuh kesyahduan bulan puasa. ngek x dak masa nak syahdu2 dah aih azan terus telan x hengat dunia. haha. tangan lak x terlepas nak capai makanan kawan aku tu sebab dia beli kopok lekor. hehe thanks meh. hehe. so korang makan apa sama x dengan aku??? teringin nak iftar dengan kawan sekolah dulu. hmm. :-)

bihun sup ehsan en.google sedap ooo


ni plak karipap yang makcik google buat tadi utk berbuka
korang yang nak balik kampung tu dah beli tiket ke belum??? cepat sebelum kehabisan dan jangan terpedaya dengan ulat tiket.
bye.

2 comments:

SuzaDin said...

waaaa suka lh baca yang awk tulis 2 hehehe ... sedap sungguh yer mknn awk ... xaci nie .. xnk gtaw lh mkn per ari nie .... ala tiket xyah beli sebab dh duk umah nie ! hehehe

MOHAMAD HAZWAN said...

best share la.. hehe.. bln puasa ja buat entry mcm ni. syiok la x payah susah2 nak beli tiket. hehe. selamat berpuasa.